Olemme yksityinen muuramelainen optikkoliike Muuramen Kauppakeskuksessa 9-tien varressa. Palvelumme on asiantuntevaa, ystävällistä, joustavaa ja kiireetöntä. Panostamme kehysvalikoimaamme ja linssien laatuun. Fenno-liikkeissä linssien reunahionta tehdään Suomessa, mistä meillä on oikeus käyttää Avainlippua. Autamme Sinua kaikissa näönterveyteen liittyvissä kysymyksissä! Varaa aika näöntarkastukseen optikollemme silmälasi-, piilolasi-, aurinkolasi- tai työnäköasioissa. Silmälääkärit Irma Onali ja Pauliina Nissinen ottavat meillä vastaan mikäli haluat tarkastuttaa silmän terveyden tai silmäsi ovat leikatut. Meille kannattaa tulla kauempaakin. Tervetuloa palveltavaksi!

Palvelut

 • Näöntarkastukset ja silmänpaineen mittaukset

  Työnäkö- ja optoergonomiset palvelut. Suojalasit vahvuuksilla.

  Karsastus- ja ortoptiset tutkimukset

  Ajokorttinäkötarkastukset ja -todistukset silmälääkäriltä viranomaisille

  Optikon palvelut tarpeesi mukaan. Silmälääkärin vastaanotto.

  Piilolasisovitukset

  Aurinkolasit eri tarkoituksiin, voimakkuuksilla tai ilman 

  Urheilunäkemisen asiantuntija

  MeridentOptergo-valtuutettu jälleenmyyjä

  Kunnon Palvelu - kuivien silmien tutkimus

  Medima-angoralämmittimet

Kehykset ja linssit

Valikoimamme perustan muodostavat harkiten valitut merkkikehykset ja korkealuokkaisesta laadustaan tunnetut saksalaiset Rodenstock-linssit pinnoitteineen. Kun haluat parasta, voimme tarjota sinulle 3d-kameralla mitoitettavia yksilöllisiä linssejä, joilla saamme Sinulle juuri Sinun voimakkuuksin ja kehykseen räätälöidyt markkinoiden parhaimmat näköalueet omaavat linssit. Elokuusta 2018 alkaen lisänä Impressionistin 3d mittoihin tutkimme silmäsi Rodenstockin DNEye Scannerilla, jonka ainutlaatuiset tulokset tarkentavat entisestään yksilöllisiä linssejä. 


DNEye scanner by Rodenstock

Parhaat silmälasit. Terävä näkö – Näe maailma tarkempana kuin koskaan.

Fenno Optiikka yrittäjät ovat ainoina Suomessa ottaneet käyttöönsä Rodenstockin valmistaman DNEye® Scannerin. Rodenstockin ainutlaatuinen teknologia yhdistettynä Fenno optikon korkeaan ammattitaitoon tuottavat yhdessä parhaat silmälasit, joissa on ennenäkemätön näkemisen terävyys ja mukavuus.

DNEye® Scanner mittaa ja määrittää muutamassa minuutissa silmästä 7000 biometrista mittaustietoa, jotka kuvaavat silmän rakennetta. Nämä arvot ovat jokaisella yhtä ainutlaatuiset kuin sormenjäljet. Kun yksilölliset biometriset mittaustiedot huomioidaan ja linssin kuvautuminen lasketaan silmän pituuden mukaan, saadaan jokaiselle käyttäjälle luotua ihanteelliset yksilölliset näköalueet linsseihin ja siten parhaat silmälasit.

DNEye® PRO teknologialla mitataan silmän anatomia yksilöllisesti. Tutkimuksesta ilmenee silmän taittovoimaero pienellä ja isolla pupillilla ja ensimmäistä kertaa nämä silmän erilaiset taitto-ominaisuudet saadaan hyödynnettyä linssivalmistuksessa. Rodenstock on maailman ainoa silmälasilinssivalmistaja, joka siirtää nämä mittaustiedot yksilöllisesti räätälöitävään linssiin. Linssit parantavat kontrasteja ja terävöittävät näköhavaintoa. Tuloksena ovat kautta aikain yksilöllisimmät ja tarkimmat Rodenstock-linssit, joilla saavutetaan kokonaisvaltainen terävä näkö ja parhaat silmälasit.

Fenno liikkeeseen on asennettu elokuussa 2018 saksalaisen linssivalmistaja Rodenstockin huipputarkka DNEye Scanner 2 mittauslaite. Tämän laitteen ja ImpressionIST 3D mitoituslaitteen löydät Suomessa vain Fenno optikolta.

Katso lisää: https://fennooptiikka.fi/dneye-skannaus-vain-fenno-optiikalta/

 

Kehykset


Valikoimassamme on paljon eurooppalaisia laatukehyksiä Italiasta, Saksasta, Espanjasta, Ranskasta ja Alankomaista. Yksi suosituimmista mallistoista on kuitenkin Japanissa valmistettava TITAN-silmälasikehysmallisto, joka on suunniteltu Suomessa jo yli 20 vuoden ajan. Kehykset kantavatkin Suomalaisen Työn Liiton myöntämää Design From Finland -merkkiä. Mallisto on kevyt, ajattoman tyylikäs ja ehdottoman ihoystävällinen. PT todella merkitsee Pure Titan, joten myös nikkelittömien kehysten saranat ovat 99,7 %:sti titaania. Katso lisää: https://fennooptiikka.fi/titan/

 

 

Tuomme kehyksiä myös suoraan kehysmessuilta Pariisista ja Milanosta valmistajilta, joilla ei ole Suomessa vakiintunutta maahantuojaa. Tällaisten kehysten omistajana voit olla miltei varma, ettei toisten samanlaisten haltija kävele heti seuraavassa kadunkulmassa vastaan. Muutoinkin valitsemme kehykset itse ja pyrimme pitämään mallistomme raikkaana, laadukkaana ja värikkäänä.

 

Linssit reunahiotaan käsityönä Suomessa, minkä ansiosta kannamme ylpeinä Avainlippu-tunnusta. Kotimaisen reunahionnan johdosta meiltä tilatuilla silmälaseilla on nopea toimitusaika ja voimme linssittää uudestaan myös vanhan hyväkuntoisen kehyksen.


Piilolasiasioissa palveleva optikkomme auttaa löytämään sopivat piilolinssit myös hajataittoa korjaavina tai monitehoina.

 

Lisäksi olemme panostaneet omilla voimakkuuksilla saataviin urheilulaseihin ja aurinkolaseihin https://fennooptiikka.fi/aurinkolasit/. Urheilu- ja aurinkolasit voidaan linssittää suoraan kehykseen (mm. RayBan, Adidas, Oakley, Maui Jim alk 12/2019) tai käyttää Adidaksissa adapteria, jolloin pystyt valitsemaan kaarevaankin kehykseen erilaisia linssejä sään ja valoisuuden mukaan. Saamme tilattua myös uimalasit voimakkuuksilla sekä lähinäköadapterin sukellusmaskiin.

 

Me

Fenno Optiikka Muurame on yksityinen optikkoliike, joka kuuluu vuonna 2008 suomalaisten yrittäjien perustamaan Fenno Optiikka -ketjuun. Yrityksemme virallinen nimi on Saga Vision Oy, jonka kotipaikka on Muurame. Avasimme Fenno Optiikka Muuramen helmikuussa 2013 silloin uuteen Muuramen Kauppakeskukseen. Meillä on jo useita tuhansia tyytyväisiä asiakkaita Muuramesta, Korpilahdelta, Säynätsalosta, Jyväskylästä ja kauempaakin.


Yrittäjä-optikko Niina, yrittäjä-optinen myyjä Anne, optikkomme Henri ja Sanni sekä  silmälääkärimme Irma ja Pauliina muodostavat iloisen ja asiantuntevan tiimin. Yhteinen päämäärämme on, että sinä voit nähdä mukavammin parhaalla mahdollisimmalla tavalla sekä korostaa tai tasapainottaa omaa yksilöllistä tyyliäsi. Palvelemme tarvittaessa joustavasti myös normaalien aukiolojen ulkopuolella.

 

 

 

 • Niina Jääskeläinen

  Niina Jääskeläinen

  Yrittäjä, optikko

  Näöntutkimukset
  Piilolasisovitukset
  Työnäkötutkimukset
  MeridentOptergo-valtuutettu jälleenmyyjä

 • Anne Kaisla

  Anne Kaisla

  Yrittäjä

  Optinen myyjä
  Kehyssovitukset
  Urheilulasit

 • Henri Silén

  Henri Silén

  Optikko

  Näöntutkimukset
  Piilolasisovitukset
  Työnäkötutkimukset
  MeridentOptergo-valtuutettu jälleenmyyjä

 • Sanni Silvasti

  Sanni Silvasti

  Optikko

  Näöntutkimukset

 • Pauliina Nissinen

  Pauliina Nissinen

  Silmälääkäri

 • Irma Onali

  Irma Onali

  Silmälääkäri